Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Αναίτια και ανεπίτρεπτη χαρακτηρίζει ο Βουλευτής του Ν. Λέσβου κ. Ν. Σηφουνάκης την πρόταση ειδικής επιτροπής του ΥΠΟΙΚ να λειτουργεί πλέον μία μόνο ΔΟΥ στο Ν. Λέσβου, καταργώντας τις ΔΟΥ Λήμνου και Καλλονής.

Ο κ. Σηφουνάκης επικαλείται το ίδιο το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο ενώ αναφέρει (σελ. 14) ότι ειδικά για τους νησιωτικούς νομούς της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 101 (παρ. 2 και 3) του Ελληνικού Συντάγματος, προτείνεται η παραμονή 2ης ΔΟΥ, εξαιρεί κατά περίεργο τρόπο το Ν. Λέσβου (!) σε αντίθεση με τους Νομούς Δωδεκανήσου και Κυκλάδων όπου προτείνει τη διατήρηση και 2η ΔΟΥ.

Δηλαδή, όπως επισημαίνει ο κ. Σηφουνάκης, η ειδική επιτροπή του ΥΠΟΙΚ «δεν θεωρεί ότι υφίστανται δυσκολίες ακτοπλοϊκής διασύνδεσης μεταξύ Μυτιλήνης και Λήμνου (!) και θεωρεί ότι πρέπει να αγνοήσει την επιταγή του Ελληνικού Συντάγματος».

Τονίζεται ότι ακόμα και η κατάργηση της ΔΟΥ Καλλονής θα επιφέρει τεράστια ταλαιπωρία και χειροτέρευση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών προς τους κατοίκους της περιοχής, καθώς η συγκεκριμένη ΔΟΥ εξυπηρετεί το κεντρικό, βόρειο και δυτικό μέρος του Δήμου Μυτιλήνης.

Ο κ. Σηφουνάκης, καλεί τον Υπουργό Οικονομικών, στον οποίο καταθέτει Αναφορά για το θέμα, να λάβει υπόψη τις επιστολές των τοπικών αρχών και να μην υιοθετήσει την πρόταση του πορίσματος της επιτροπής για το Ν. Λέσβου, ευθυγραμμιζόμενος με την σαφή συνταγματική επιταγή να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών.